Τηλέφωνο : 6944 320 857 - 210 72 28 433

ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΟΛΙΚΗΣ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΓΟΝΑΤΟΣ

Ολική αρθροπλαστική γόνατος είναι μια από τις πιο επιτυχημένες διαδικασίες  της ορθοπαιδικής. Στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων, επιτρέπει στους ανθρώπους να ζουν πιο πλούσια, πιο δραστήρια ζωή απαλλαγμένη από χρόνιο πόνο στο γόνατο.

Μια  αρθροπλαστική γόνατος μπορεί να αποτύχει για ποικίλους λόγους. Όταν συμβεί αυτό, το γόνατο  γίνεται επώδυνο, πρήζεται και δημιουργείται  δυσκαμψία ή αστάθεια, γεγονός που καθιστά δύσκολη την  εκτέλεση των  καθημερινών δραστηριοτήτων.

Στην περίπτωση αυτή ενδέχεται ο γιατρός να συστήσει να έχετε μια δεύτερη χειρουργική επέμβαση, αναθεώρησης η  αντικατάσταση ολικής αρθροπλαστικής γόνατος. Σε αυτή τη διαδικασία, ο γιατρός σας αφαιρεί ορισμένα ή όλα τα τμήματα της αρχικής πρόθεσης και τις αντικαθιστά με καινούρια.

Παρά το γεγονός ότι οι δύο διαδικασίες έχουν τον ίδιο στόχο, να ανακουφίσουν τον πόνο και να βελτιώσουν την κίνηση της άρθρωσης, η χειρουργική επέμβαση αναθεώρησης είναι διαφορετική από την πρωτογενή ολική αρθροπλαστική γόνατος. Είναι μεγαλύτερη και πιο περίπλοκη διαδικασία που απαιτεί εκτενή προγραμματισμό, καθώς και εξειδικευμένα εμφυτεύματα και εργαλεία για την επίτευξη ενός καλού αποτελέσματος.

Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι εγχείρισης. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μόνο ένα εμφύτευμα ή συστατικό της πρόσθεσης πρέπει να αναθεωρηθεί. Άλλες φορές, και τα τρία εμφυτεύματα του μηριαίου, της κνήμης, και η επιγονατιδα πρέπει  να αφαιρεθούν και   να αντικατασταθούν αφού πρώτα  το οστό γύρω από το γόνατο θα πρέπει να ανακατασκευαστεί με κομμάτια μέταλλο  ή οστικό μόσχευμα που υποκαθιστά την έλλειψη του οστού.

ΑΙΤΙΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ

1. Χαλάρωση και φθορά των εμφυτευμάτων της πρόθεσης

2.Μόλυνση-Φλεγμονή

Ένα πρόθεμα τσιμέντου με  αντιβιοτικό τοποθετείται στην άρθρωση του γόνατος κατά τη διάρκεια του πρώτου σταδίου της θεραπείας για κοινή λοίμωξη αντικατάστασης.

3. Συνδεσμική Αστάθεια

Οι τραυματισμοί τωνσυνδέσμων μπορεί να κάνουν το γόνατο ασταθές.

4. Μεγάλη Δυσκαμψία

Για να σπάσει ουλώδη ιστό, ο γιατρός σας μπορεί να εκτελέσει τις πράξεις χειραγώγησης της υπό αναισθησία.

5.Κατάγματα στην περιοχή των προθεματικών υλικών ή πέριξ αυτών

Το μηριαίο οστό (μηριαίο οστό) έχει σπάσει σε πολλά σημεία γύρω από το εμφύτευμα.

Ο ιατρός Κωνσταντίνος Κωτσιόπουλος έχει εκτελέσει με επιτυχία πλήθος επεμβάσεων αναθεώρησης (Revision) ,με εξαιρετικά αποτελέσματα , που βελτίωσαν την ποιότητα ζωής των ασθενών. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε ώστε να ενημερωθείτε για τον καλύτερο τρόπο αντιμετώπισης του δικού σας προβλήματος.

Υπάρχει μεγάλη προσωπική εμπειρία του Ιατρού σε δύσκολες περιπτώσεις αναθεώρησης  με εξαιρετικά αποτελέσματα.