Τηλέφωνο : 6944 320 857 - 210 72 28 433

ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗ ΟΛΙΚΗ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΓΟΝΑΤΟΣ

Το μέλλον στην αρθροπλαστική χειρουργική γόνατος (ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ)

Μια από τις σημαντικότερες εξελίξεις στην ορθοπαιδική χειρουργική, αποτελεί η ολική αντικατάσταση της άρθρωσης του γόνατος με ειδικά εξατομικευμένα εμφυτεύματα.

Η νέα τεχνική της εφαρμογής στον ασθενή εξατομικευμένων εμφυτευμάτων, προσδίδει απόλυτη εναρμόνιση των υλικών, με την ειδική ανατομική του κάθε ανθρώπου.

H εξατομικευμένη ολική αρθροπλαστική γόνατος διαφέρει από την συμβατική αρθροπλαστική γόνατος. Κατά την νέα αυτή επαναστατική μέθοδο, προσμετρούνται και ανακατασκευάζονται στο εργαστήριο τα οστά της άρθρωσης του γόνατος με όλες τις αρθριτικές εκδηλώσεις τους και σχηματίζονται προπλάσματα, πάνω στα οποία γίνονται οι ακριβείς μετρήσεις για τα κοψίματα, προκειμένου να εφαρμοστούν οι προθέσεις των υλικών.

Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται ακριβέστερη μέτρηση για να γίνουν τα κοψίματα, αφαίρεση λιγότερου οστού ,καλύτερη και ακριβέστερη τοποθέτηση των εμφυτευμάτων και καλύτερη συνδεσμική σταθερότητα της άρθρωσης.

Οι μετρήσεις γίνονται με την χρήση ειδικών αξονικών τομογραφιών και περνούν μέσα σε ένα ειδικό πρόγραμμα υπολογιστή. Τα αποτελέσματα στέλνονται στο εργοστάσιο της κατασκευάστριας εταιρείας στο εξωτερικό όπου και γίνεται η αναπαράσταση του γόνατος του κάθε ασθενή , σε πρόπλασμα .Το πρόπλασμα αυτό επαναπροωθείται σε εμάς με ενδείξεις ακριβείς για το που θα γίνουν τα κοψίματα του οστού στο γόνατο του ασθενή και τον ακριβή τρόπο εφαρμογής της πρόθεσης.

Έτσι κατορθώνουμε να εφαρμόσουμε μια ολική αρθροπλαστική που είναι ‘’μοναδική’’ για κάθε ασθενή.

Η διαδικασία αυτή διαρκεί περίπου 20 ημέρες από την στιγμή των μετρήσεων έως την παραλαβή των υλικών και την εγχείρηση του συγκεκριμένου ασθενούς.

Την συγκεκριμένη επεμβατική μέθοδο εφαρμόζω στην κλινική μας με πάρα πολύ καλά αποτελέσματα.

Πιστεύω δε, ότι η τεχνική αυτή θα εξελιχθεί ακόμη πάρα πολύ και θα αποτελέσει την μελλοντική μέθοδο εκλογής στην αρθροπλαστική γόνατος.